miércoles, 9 de noviembre de 2011

Conclusions extretes de l'enquesta: Què penses de la Felicitat?

En aquesta enquesta podem veure el que pensa realment la gent sobre la Felicitat; nosaltres com a opcions vam proposar, que era un sentiment que el produïm nosaltres mateixos; que era cosa de l’entorn o que influïa tot una mica; també vam deixar una opció pel qui no estigués d’acord amb la nostra opinió.
La majoria de votants han votat el tema: “influeix tot”, ja que és aquest el que proposa que en la nostra Felicitat influeix l’entorn a més a més del que nosaltres puguem fer o sentir. En segon terme han votat que la Felicitat és un sentiment que el produïm nosaltres mateixos ja que som les pròpies persones les qui decidim si una cosa ens fa bé o no; i a partir d’aquesta selecció de raonaments som més o menys Feliços o si més no ho intentem.

lunes, 7 de noviembre de 2011

Educar a casa

Hola a tots i totes!

Avui a l'assignatura Societat, família i Educació, han vingut dos pares que formen part de l'associació Coordinadora Catalana a  explicar-nos les seves experiències d'educar als seus fills a casa i ens ha semblat força interessant.
És una alternativa d'educació que gairebé no coneixem però cada poc més s'està integrant a la nostra societat.
Aquí us deixem uns quants links per si teniu interès per ampliar la informació:

domingo, 6 de noviembre de 2011

Guia per ensenyar a ser feliç

El fet de ser feliç també es pot ensenyar encara que sembli difícil!

Us recomanem un llibre que ensenya exercicis senzills i propostes pràctiques per ensenyar als més petits a ser feliços.
Ensenya a valorar el que tenen, a estimar i respectar les persones que els envolten, a somiar, a acceptar que les coses moltes vegades no surten com volen...
És força interessant!

Ponce, Àngels; Gallardo, Miguel. (2007). Ensenya'm a ser feliç!La primera guia peer educar en la felicitat. ARA LLIBRES.


Què és la risoteràpia?
La risoteràpia és una preciosa per aconseguir la relaxació, i utilitzant el riure poder obrir la capacitat d’estimar, creativitat…
Gràcies a les tècniques utilitzades ens podem alliberar de tensions i arribar a l’expressió corporal, el joc, la dansa, tècniques per riure de forma natural, sana, que surti del cor, etc, d’una manera simple com ho fan els nens.
Amb el riure podem aconseguir molts beneficis com eliminar l’estrès, les tensions, l’ansietat, la depressió, els dolors...
Ens aporta acceptació, comprensió, alegria i obre els nostres sentits per ajudar a transformar les nostres pautes mentals.
En què ens pot ajudar la risoteràpia?
S’utilitza el riure amb la finalitat d’eliminar els bloquejos de les emocions, sanejar la nostre infància com a procés de creixement personal. Aconseguirem desconnectar de la realitat paral·lela ja que quan riem desapareix l’espai i el temps exterior.
Després de una sessió de dues hores ens sentirem plens,a morosos, tendres, alegres, energètics i amb molts sentiments positius més. Sembla que no pugui ser veritat que amb aquest mètode podrem aconseguir tants aspectes positius.

miércoles, 2 de noviembre de 2011

La felicitat...
 
 
La busquem o ens troba?

Quins factors influeixen en què ens sentim o no feliços?

Els diners?

Objectius conseguits?


Amics?

Persones que ens estimen?

Estat d'ànim?

Coses materials o abstractes...?

Què en penseu?


Aquests són alguns dels "materials" que hem de conèixer i treballar per apropar-nos a la felicitat: Autoestima, autoconeixement, autoconcepte, capacitat d'autoregulació, autonomia personal- moral, programació interna, creativitat, pensament causal, pensament alternatiu, pensament conseqüencial, pensament de perspectiva, pensament de mitjans-fins, empatia , capacitat de diàleg, assertivitat, judici moral, comprensió crítica, moral autònoma....



http://www.xtec.es/~cciscart/escultura/navegadorescultura.htm

El passat divendres el professor Josep Holgado ens va venir a fer una xerrada sobre les PDI (Pissarra Digital Interactiva).

Ens va fer veure que vivim en una societat tecnificada on no podem obviar la realitat, en la qual la tecnologia en forma un paper molt important. Per exemple en l’educació, però no hem d’utilitzar-la com una finalitat sinó com un recurs de suport. Per poder dur a terme l’educació a través de la tecnologia a les aules cal que els docents facin una contínua tasca de formació per estar al mateix nivell que el seu alumnat.  Els professors tenen la oportunitat d’aprendre virtualment  la manera d’adaptar les seves explicacions a l’època en la qual vivim; per tal de fer les seves classes més dinàmiques, tant per a professors com per alumnes.

L’educació és constituïda per la Formació; que aquesta conté habilitats i hàbits; i la Instrucció; que està formada per habilitats i tècniques d’aprenentatge.

jueves, 27 de octubre de 2011

Com poden aconseguir ser feliços?

És una pregunta que es planteja molta gent cada dia. Crec que la felicitat és una emoció que no s’aprèn tan fàcilment com voldríem. De petits sempre estem contents, sense cap preocupació, però a mesura que anem creixent comencen a tenir les nostres diferencies amb els altres, fet que fa que ens enfadem, discutim i avegades aquesta felicitat que teníem dins desapareix per moments. Les experiències que tenim posteriors ens fan conèixer que els fets viscuts fins aleshores no eren tan rellevants com havíem cregut, ja que cada cop tenim problemes més problemes complicats per solucionar-los diàriament i no donem tanta importància als que abans havíem cregut tant complicats.
La felicitat és una emoció que a base d’experiències vas aprenen que es pot controlar i que tu mateix pots fer que sigui major. Una manera és amb problemes que et succeeixen, que els hi pots donar un tomb de 180º i mirar-los des d’un altre punt de vista completament diferent, aquest canvi sempre es pot fer mentre lluitis i creguis en tu mateix.
Ser feliç no depèn dels altres, sinó de tu mateix.

miércoles, 26 de octubre de 2011

La felicitat és un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment; amb la qual aconsegueixes que tu i el teu voltant tingueu un benestar comú molt plaent.
La Felicitat també la podem entendre com un estat d’ànim que suposa una complaença immediata. El que està feliç se sent a gust, content i complert. L’ésser humà sol sentir la felicitat quan arriba a aconseguir els seus objectius i aconsegueix solucionar els diferents reptes que li planteja la vida. En els casos d’éssers humans que no aconsegueixen complir els objectius citats, es produeixen casos de Frustració i aquesta frustració l’alliberen fent mal als altres(d’aquesta manera es senten bé amb ells mateixos). D’aquí podem lligar el concepte de ciberassetjament, relacionant-lo també amb el Power Point penjat anteriorment.
Nosaltres creiem que s’ha de vigilar les pàgines web on poden accedir els nostres fills o alumnes; i tenir constància de la gent amb la qual es relacionen pel ciberespai: en un nen, es nota molt si les coses li van bé o no; ja que de seguida se’l nota si es feliç o està fent coses que estan perjudicant als altres. L’alumne/ Fill pot sortir greument perjudicat, si no li marques bé les pautes dels llocs web on pot entrar. Si evitem que el nen entri o navegui en llocs on li corresponen per edat, ens podem estalviar la infelicitat i la frustració del nen i de la família.
Normalment els agressors són els dèbils ja que no tenen altres armes per defensar-se que deixar en ridícul a l’altre. Les víctimes són realment les persones fortes, ja que han de suportar la ridiculització, la pressió...
Hi ha pàgines on, des de casa pots demanar ajuda a professionals, assessorament, etc.; tant per víctimes, com per presumptes agressors; aquestes persones els ajuden a caminar endavant sense por i tornar al seu estat normal; que és la FELICITAT.

viernes, 14 de octubre de 2011




En aquest power point el tema a tractar era el ciberacosament. Nosaltres primer hem fet una breu explicació del concepte ciberassetjament, seguidament algunes de les solcuions per tal d'evitar-lo i aconseguir que ningú més hagi de passar per aquest mal tràngul. Hem proposat algunes de les respostes que has de tenir en conte si ja estàs patint aquesta situació; i quan aquesta situació ja estigui totalment erradicada ensenyar el bon ús de les tecnologíes als joves d'avui dia.

Esperem que us agradi!

viernes, 30 de septiembre de 2011

FELICIDAD
Definir el concepto de felicidad es tarea ardua. Seguramente sea una de las definiciones más controvertidas y complicadas. El ser humano ha tendido siempre a perseguir la felicidad como una meta o un fin, como un estado de bienestar ideal y permanente al que llegar, sin embargo, parece ser que la felicidad se compone de pequeños momentos, de detalles vividos en el día a día, y quizá su principal característica sea la futilidad, su capacidad de aparecer y desaparecer de forma constante a lo largo de nuestras vidas.
Otra de las controversias en torno a este tema es dónde buscar la felicidad, si en acontecimientos externos y materiales o en nuestro interior, en nuestras propias disposiciones internas. Aún hoy es difícil responder a esta cuestión.Por esta razón, y desde un punto de vista psicológico, el estudio del bienestar subjetivo parece preferible al abordaje de la felicidad.
La felicidad, concepto con profundos significados , incluye alegría, pero también otras muchas emociones, algunas de las cuales no son necesriamente positivas (compromiso, lucha, reto, incluso dolor).
Es la motivación, la actividad dirigida a algo, el deseo de ello,su búsqueda, y no el logro o la satisfacción de los deseos, lo que produce en las personas sentimientos positivos más profundos.
No hay deber que descuidemos tanto como el deber de ser felices.
Stevenson, Robert Louis 


La falta de las cosas que el hombre desea es un elemento indispensable de la felicidad.
Russell, Bertrand
   
Buscamos la felicidad, pero sin saber dónde, como los borrachos buscan su casa, sabiendo que tienen una.
Voltaire, François Marie Arouet  
La felicidad no es un ideal de la razón, sino de la imaginación.
Kant, Inmanuel    
Los hombres olvidan siempre que la felicidad humana es una disposición de la mente y no una condición de las circunstancias.
Locke, John